Natuurwandelingen

Ontdek de prachtige natuur rond warredal al wandelend. Bossen, heide, mijnterrils, akkers, ... in het gevarieerde landschap zal je regelmatig halt houden om te genieten van de prachtige vergezichten. In de buurt liggen een 50-tal wandellussen, goed voor zo'n 200km wandelplezier.

Warredal is gelegen naast het Nationaal Park Hoge Kempen met als toegangspoort het natuurgebied Bergerven. De wandelroutes starten langs het klimbos, bij parking 2. Ga op ontdekking en vergeet zeker niet langs de uitkijkheuvel te wandelen, vanwaar je een verrassend uitzicht hebt over de waterplassen.

Bergerven is ook de habitat voor vogels. Zo kan je tijdens het wandelen eens stoppen bij de vogelkijkhut en op zoek gaan naar de verschillende soorten. Leen zeker een verrekijker bij de receptie en spot de steltlopers, duikeenden en visarend.

En, om het nog leuker te maken... Natuurgebied Bergerven wordt begraasd door Galloway runderen en Konikpaarden die vrij rondlopen in dit open landschap!

Een wandeling maken is de ideale activiteit om echt tot rust te komen in één van de meest ongerepte natuurpunten van België. Tip: Verblijf je in onze Cosy Cabins, dan kan je een picknickmand aan de receptie reserveren, zo heb je onderweg je lunch bij de hand.

Natuurwandeling