Recreatiedomein Warredal
slow living
  • Geen WiFi
  • Wellness faciliteiten
  • Sprookjesachtige omgeving

Zoek de verbinding met jezelf in België

Druk jij de pauze knop in?

Slow living en digital detox... je hebt er vast wel eens van gehoord. Slow living, oftewel niet te hoeven haasten en tijd nemen om tot jezelf te komen. Dit gaat natuurlijk hand in hand met een digital detox. Je kickt even af van alle social media en internet. En waar kan dit nou beter dan bij Warredal in de Belgische bossen? Precies! In deze sprookjesachtige omgeving in onze feeërieke huisjes zonder wifi ben je hier op de juiste plek. Hoe je de verbinding met jezelf vindt? Dat vertellen wij jou graag hieronder!

Hoe zorg je voor een slow living vakantie bij Warredal?

Wat is slow living, en hoe kun ook jij de drukte inruilen voor deze levensstijl? Slow living staat voor bewust langzamer en meer ontspannen leven, met meer aandacht voor de kwaliteit van het leven. Het gaat over vertragen en tijd nemen voor jezelf. Je kunt slow living toepassen door bijvoorbeeld te kiezen voor duurzame vakanties, het beoefenen van mindfulness of door simpelweg tijd te nemen om te ontspannen en te genieten van de natuur. Dat klinkt allemaal erg vaag misschien, daarom helpen we je op weg met 5 concrete tips! 

1. Kies voor rustgevende vakanties:

Dit betekent kiezen voor vakantiegebieden die alles in huis hebben om slow living te bevorderen. Een rustige, natuurlijke omgeving, zonder al te veel druk om activiteiten te ontdekken en in de drukte op te gaan. Kies daarbij ook voor een digital detox. Dat is erg moeilijk wanneer er Wifi aanwezig is, dus selecteer bij voorkeur een vakantieverblijf zonder WiFi. Warredal biedt bijvoorbeeld heel wat feeërieke cabins te midden van het bos, met faciliteiten als een hottub of sauna.

2. Ga wandelen of fietsen in de natuur:

Eén van de beste manieren om slow living te ervaren is door de natuur in te trekken. Wandelen of fietsen in een bos, park of natuurgebied kan je helpen om je te concentreren op het heden en de schoonheid van de omgeving om je heen te waarderen. Het kan ook helpen om je geest te ontspannen en je gedachten te kalmeren. Eén van Limburgs mooiste gebieden om dit te doen zijn de bossen van Bergerven in het Nationaal Park Hoge Kempen. Je hoeft helemaal niet ver te gaan, gewoon, op jouw eigen tempo waarnemen wat de natuur te bieden heeft.

3. Neem de tijd om te koken:

Je kunt (denk eraan, je moet niets) slow living toepassen door de tijd te nemen om een heerlijk gerecht te koken. Wie bijvoorbeeld een Cosy Cabin boekt bij Warredal, kan kiezen om zelf een barbecuepakket of ingrediënten te kopen in het winkeltje met lokale producten, maar wie helemaal niet tot rust komt van koken, kan ook gewoon kiezen voor een versbereide maaltijd.

4. Geniet van kunst en cultuur:

Slow living kan ook betekenen dat je bewust de tijd neemt om kunst en cultuur te ervaren. Ga bijvoorbeeld naar een museum, lees een boek of luister naar muziek zonder afgeleid te worden door andere zaken. Hierdoor kun je meer genieten van de ervaring en echt opgaan in de kunst of cultuur. Maar denk erom, niets moet. Kies bijvoorbeeld een boek dat je altijd al eens wilde lezen, en kijk waar je uit komt.

5. Beoefen yoga of meditatie:

Yoga en meditatie zijn uitstekende manieren om te ontspannen en je geest te kalmeren. Neem de tijd om je te concentreren op je ademhaling en het heden, zonder afgeleid te worden door externe factoren. Dit kan je helpen om stress te verminderen en je te concentreren op de belangrijke dingen in het leven.

Kortom, slow living is een geweldige manier om meer te genieten van het leven en te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek. Door bewust langzamer te leven en meer te genieten van de kleine dingen, kun je meer ontspannen. Je kreeg van ons alvast enkele tips, ga ermee aan de slag wanneer jij je er klaar voor voelt.

Geen idee waar je moet beginnen? Bekijk onze bijzondere accommodaties!